torsdag 25 februari 2010

Ett steg närmare ståskal...

Igår stod gipsavgjutning på programmet. Lille E tyckte att allt var toppen, åtminstone till en början. Han låg och småskrattade, smaskade på sina fingrar och lät sig inte oroas av det kletiga gipset som stelnade runt kroppen. Varmt och mysigt!

Mindre kul blev det när avgjutningen skulle bort. Då blev det ju kallt igen... och att börja om för att gjuta formen till ett sittskal... nä, då var det hela inte alls så kul längre.

Men även tårarna torkade och i bilen hem satt en nöjd liten kille (det lät nästan som om han nynnade) och försökte se ut under mösskanten. Om tre veckor åker vi tillbaka och provar skalen. Vi hoppas att de passar!

fredag 19 februari 2010

Blöta ärmar


Hej på er! Jag har hela tre nya tänder på gång. Minst. Kanske därför det är så gott att tugga på tröjan...

fredag 12 februari 2010

Trevlig helg!

Ännu en arbetsvecka är slut och nu väntar en helg utan större planer. Vi ska slappa så mycket vi kan, baka (och äta) bullar och kompensera vårt lata leverne med ett pass på friskis&svettis.

Testade bollhavet på fredagsgruppen idag. Mycket mysigt!


torsdag 11 februari 2010

Ett kort besök och en lång promenad

Idag har vi nog varit på vårt hittills kortaste besök på habiliteringen. Trots att hela 5 personer var inblandade så var det hela över på en kvart. Max. Hur som, ortopeden höll med sjukgymnasten och nu är både sittskal, ståskal och fotskenor på gång. Men än dröjer det... nu väntar vi på tid för avgjutning. Och för er som inte vet hur ett ståskal ser ut, kika in hos Honungspojken, han har ett sprillans nytt. Men ett lika tufft som han har, med jeansmönster, får inte lille E. I vårt landsting måste man nämligen vara minst tre år för att få välja mönster...

Efter besöket passade vi på att njuta av vintern och gick hela vägen hem. Konstaterade att vi hade gångavstånd till allt när vi bodde i Stockholm. 10-15 minuters promenad till såväl sjukhus som habilitering. Och lika nära till bvc och syncentralen. Här tar jag alltid bilen. Utom idag och en dryg timmes promenad (inklusive uppehåll för semmelköp) är väl också gångavstånd... eller var går gränsen?! Skönt och välbehövligt var det i alla fall! Ska nog fortsätta så när vädret tillåter.

söndag 7 februari 2010

Minisemester

Vi har varit bortresta några dagar. Tillbringat helgen med goda vänner i en stuga i Järvsö (8 vuxna, 10 barn). Mamman och pappan har åkt skidor, lille E lite pulka.

Allt funkade fint! Bilresorna, sömnen, maten, att vara bland många andra... Vi hade en nöjd och glad kille hela tiden!

tisdag 2 februari 2010