torsdag 20 maj 2010

Det roligaste

Lille E älskar att gunga! Ju högre desto bättre, han kiknar av skratt när han far fram i luften. Lekparker med stora runda gungor som man kan ligga i står därför högt i kurs hos oss. Och på fredagsgruppen på Regnbågen är den roligaste aktiviteten att gunga i någon av de gungor som finns där. Här hemma har vi också en gunga, just nu tillfälligt upphängd i carporten... i den trivs lille E så här bra:


Finns det ingen gunga för stunden så ordnar E det ändå... man kan alltid gunga. I matstolen till exempel. Den tunga "pandan" rör sig faktiskt lite om man tar i riktigt mycket. Och ståskalet. Det kan vicka rejält om man bara vill.
Allt som gungar, om så bara lite (fast helst mycket) är kul helt enkelt! Det kanske är så att jag får ta och tänka om när det gäller hammockar... hade vi en så vet jag i alla fall en som skulle älska den!

tisdag 4 maj 2010

CPUP

Igår var lille E med pappa på habiliteringen. Riktigt länge sen sist faktiskt. Det har mest varit hembesök på sista tiden. Men igår var det alltså dags igen och CPUP var aktiviteten för dagen.

CPUP är ett uppföljningsprogram för cerebral pares som bland annat syftar till att försöka förhindra uppkomst av höftluxation och svåra kontrakturer och därigenom optimera funktion och höja livskvalitet för barn och ungdomar med CP eller liknande. Undersökningen av röresleorganen är långsiktig och ska ske kontinuerligt och igår var det lille E´s tur för första gången. I en hel timme höll han humöret uppe när varenda led skulle sträckas och böjas och varenda vinkel mätas.

Och resultatet. Jo, lille E är ganska rörlig... inte särskilt stel men svag. Så vi tränar vidare och hoppas det ger resultat till nästa uppföljning.