söndag 30 januari 2011

Den här helgen...

... började redan i fredags. Och som oftast när det är jämn vecka inleds helgen med fredagsgrupp på Regnbågens kortis med habiliteringen. Den här gången var vi med alla tre. Efter sångsamlingen, när man får välja fritt bland olika aktiviteter, blev det bad för lille E. Mysigt! Och efter badet gungan. Nästan ännu bättre!

Under fikastunden fick vi föräldrar information om kommunens kortidsboende och annan avlösarservice. Det har vi visserligen fått förr (på fredagsgruppen förra våren) men nya frågor dyker upp allt eftersom tiden går... Och även om just kortis inte känns aktuellt än så ligger det säkert närmare i tid nu än för ett år sen.
Igår fortsatte helgen med långbesök av kusin V. Medan pappa, mormor och morfar hjälpte kusinens föräldrar med flytt till nya huset hade vi kafferep här hemma. Som alltid när kusin V är här. V dukade upp koppar och fat, hällde upp "kaffe" och "mjölk" och lille E rev ner allt från bordet och jag medlade... var på V ställde upp allt igen, gång på gång längre och längre bort från E... Sen lyssnade vi på musik. Och åt lunch. Och lekte lite till. Kusin V sov en bra stund och lille E sov inte alls...
...inte förrän till kvällen när jag och mannen, inspirerade av syrrans bygge, satt och pratade hus. Drömde oss bort. Tittade på min senaste skiss av drömhuset. Anpassat efter lille E´s alla behov och våra. Tänk om... en dag kanske... Men så landade vi igen. I verkligheten. Vi har ett hus. Det funkar. Nu iallafall. Vi orkar bära lille E upp och ner för trappan ett tag till...
Idag var det vår tur att åka till kusinen. Fira hans tvåårsdag och äta tårta. Kafferep på riktigt! Då åkte inga koppar och fat i golvet. Men en massa tårta slank ner i lille E´s mage. Så gott!

måndag 24 januari 2011

Vi tog en promenad...

...till lekparken. Där träffade vi mormor och kusin V. Det blev en ganska kort men mysig stund i favoritgungan!




söndag 23 januari 2011

Hej där!

Jag vet. Det produceras dåligt med inlägg här nu för tiden. Vet liksom inte riktigt vad jag ska skriva. Tänker att jag kanske ska sluta... ibland. Men vill inte riktigt ändå. Så jag fortsätter och låter det vara som det är. Lite si och så.

Vi har hållit oss inne några dagar. Lille E har snorat och hostat och jag har haft ont i halsen. Men idag kanske vi vågar oss ut. Solen har precis tittat fram men det ser kallt ut... Kanske ska vi rulla iväg till lekparken. Pulsa oss fram till den stora gungan.
Annars är det mesta som vanligt. Lille E kom snabbt in i förskolerutinerna igen efter jullovet. Och vi med. Känns som vi aldrig gjort annat...

måndag 10 januari 2011

Sista dagen

Så var den här. Ledighetens sista dag. Lite vemodigt men ganska skönt ändå, nu behöver vi de vardagliga rutinerna igen. Tror 2011 blir ett bra år! Det tror maken också. Han är till och med ganska säker eftersom han lyckades slänga ut julgranen och ta den till tippen på en och samma dag. Sånt händer ju inte varje år...

Julen har varit bra. Lille E älskade att öppna paket! Blev alldeles vild av ljudet från det prassliga pappret... Och han älskar att leka Titt-ut! Så det har vi ägnat många stunder åt den är ledigheten. Frågat och undrat var lille E tog vägen när armen/haklappen/täcket dolt de små blå... skrattat tillsammans när han tittat fram.
Tid har även ägnats åt en lååång att-göra-lista. Och de allra flesta punkterna har betats av (varvat med mycket vila) men en ganska så omfattande aktivitet är kvar. Lille E´s kommunikationsplan. Det som är lite jobbigt är ju så lätt att skjuta på. Men. Kanske hinner vi titta på den ikväll. Sista lediga kvällen innan vardagen snurrar igång igen!