torsdag 24 november 2011

Håll tummarna!

Idag fick lille E en ny gåstol, en Miniwalk. Den gamla Ponyn fick följa med sjukgymnasten tillbaka till hjälpmedelscentralen och nu håller vi tummarna för att den nya prylen fungerar bättre. Premiärturen gick bra... bara lite gnäll. Och det är inte så illa för en kille som allt som oftast bryter ihop när något nytt är på gång. Hoppas, hoppas!!

måndag 21 november 2011

Tiden går

Så har en ny vecka avlöst den gamla. Igen. Tiden flyger fram och snart är det jul. Helgen spenderades hos mina föräldrar och vi tar oss an den nya veckan utvilade. Det är alltid välkommet! Lille E har visserligen inga andra aktiviteter än förskola och utprovning av en ny gåstol att se fram emot... en ganska lugn vecka för hans del. Pappan ska på kommunikationskurs i habiliteringens regi och jag ska väl bara till BVC med lillskruttan. Och till hjälpmedelscentralen och hämta vad-det-nu-var. Och vara med när gåstolen provas ut förstås. Och så vill jag hinna med mammajympan och en tur till jobbet... och inte minst; pynta inför advent!

Nästa vecka är det lite mer på tapeten för lille E... logoped, specialpedagog, tandläkare, EEG, fredagsgrupp. Gissar att tiden kommer gå ännu lite fortare då...

torsdag 10 november 2011

Finaste förskola!

Att lämna lille E på förskolan är en fröjd. För även om han inte kan säga ett endaste ord om saken så vet vi att han stortrivs, hela hans kropp vittnar om det. När vi säger att det är dags att åka dit om morgonen rullar han över från mage till rygg på två röda, redo att bli buren till bilen. Och hela vägen från bilen till avdelningen jublar han.

Extra tydligt blev det i helgen när vi tog en promenad och råkade gå förbi förskolan. Lille E skrattade högt, gungade fram och tillbaka i vagnen som för att ge den extra fart när vi närmade oss och vände sig om, böjde sig nästan ur vagnen och började gråta när han insåg att vi gick förbi... Han har bättre koll än vad vi anar!

Som tur är får han vara på dagis i samma omfattning som tidigare, trots att jag nu är hemma med lillasyster. Igår kom beslutet om utökad tid från kommunen. Lille E (som nu visar lite mer missnöje hemma och avundsjuka på syrran) får den tid han behöver för att träna, stå i ståskal och allt det andra som jag får svårt att hinna med här hemma mellan amningar och blöjbyten. Känns bra att han får den möjligheten och inte minst, att han trivs så bra på sin älskade förskola!

måndag 7 november 2011

Inte bara reklam

Nä, det är inte bara reklam som fyller brevlådan. Förutom skolfoton dimper det ner en och annan räkning också. Inte så kul kanske...  Men bland räkningar och reklam kommer även kul grejer som tidningar, något vykort, till och med paket ibland. I förra veckan, strax innan helgen fick vi ett vykort med formen av en söt liten katt. Kortet var till lille E, en gratulation till att han blivit storebror och en hälsning till oss föräldrar, från Tittut i Stockholm.

Jag har skrivit om den verksamheten som hastigast tidigare och samlingarna där är något vi minns och ser tillbaka på med värme och glädje. Alla landsting borde erbjuda något liknande om de inte redan gör det. Så A och N på Tittut, om ni läser det här, ett stort TACK för kortet ni skickade! Vi blev verkligen jätteglada och en smula överraskade när vi hittade "den lilla katten" i brevlådan! Kramar till er!!