söndag 18 december 2011

Familjen Förkyld

Lille E delade med sig av förkylningen och sen några dagar har vi alla varit lite hängiga. Snoriga och täppta i näsan om vartannat. Lillasyster fick till och med lite feber. Men nu mår alla lite bättre, det går åt rätt håll och vi väljer att tro att det innebär en frisk julhelg. Och på tal om det... det börjar brinna i knutarna. Trots sjukstugan har vi dock lyckats snygga till lite här hemma, börjat städa och pynta. Och handla lite av maten och och ganska många klappar (tur att nätet finns!). Men lite smått och gott återstår så här dan före dan före dan före... ja, det är tur att det är några dagar kvar helt enkelt!

tisdag 13 december 2011

Lucia

Lille E var hemma från förskolan igår, han var lite hängig. Ingen feber, inga tårar eller det klassiska förkylningsgnället men trött. Jättetrött. Och lite snorig. Men idag var han pigg igen och redo för finaste luciafirandet.

Strax innan åtta packade vi in oss hela familjen i bilen och styrde kosan mot dagis. Lille E laddade med de andra barnen i ett rum och vi trängde ihop oss med de andra föräldrarna i ett annat rum i väntan på skönsången. Så kom de... lille E rullades in först, före alla luciorna och hamnade längst fram. Där satt han nöjd, klappade händerna ibland, gömde sig bakom armen emellanåt men lät de andra stå för sången (lille E sjunger ju helst bara solo!). Bredvid stod M, en flicka i gruppen som brukar ta lite extra hand om lille E, och höll handen på hans armstöd. Mot slutet delades bjällror ut och då fick E lite extra energi för skramla med bjällror till Jingle bells, det kan han!

Efteråt bjöds det på barnens egenhändigt bakade pepperkakor och lussebullar. Lille E smakade på den varma chokladen och nynnade lite... En trevlig luciamorgon och så mycket bättre än förra årets iskalla utomhusfirande!

söndag 4 december 2011

Den här helgen

Så var det söndag igen. Vi har haft en bra helg men den började lite sisådär. I fredags var det nämligen dags för EEG som en del i uppföljningen efter den stora operationen (2 år sedan den 25 november - tiden går märkligt fort!). Efter en timme, mycket svett och många tårar var alla elektroder på plats och registreringen kunde påbörjas. Förhoppningen var ett lille E skulle somna och det gjorde han faktiskt, den biten gick bra. Sen, när han vaknat skulle elektroderna av igen och det är som vanligt ingen lek, långt ifrån. Igår tog vi rond nummer två, limresterna skulle bort. Ännu en kamp, ännu fler tårar... och vi föräldrar undrade om han någonsin skulle förlåta oss. Kanske på tiden att de hittar någon bättre metod än typ Karlssons klister...

Lille E har fortfarande klister i hårbotten och i de fina lockarna. Det krävs nog dessvärre ännu en acetonkur innan allt är borta. Men idag lät vi det vara. Vi gick på julmusikal istället. Lille E, som älskar musik, trivdes i hela 45 minuter. Sen blev han trött på att sitta still. Och lite hungrig kanske.

torsdag 1 december 2011

Sen sist.

Lillan sover och jag sitter uppkrupen i soffan, spelar Wordfeud och hör hur vinden viner där ute. Vet att lille E är på skogsutflykt nu på förmiddagen. Det gillar han inte. Ännu mindre när det blåser...

Tandläkarbesöket igår gillade han inte heller. Eller delar av det gick ju an men själva undersökningen var som väntat inge vidare. Men han är inte långsint, lille E. Såväl tandläkare som hygienist fick stora leenden innan vi gick. Tänderna var fortsatt fina och nästa besök blir till våren.

Och gåstolen, hans nya Mini Walk, fungerar fortfarande. Snart vågar vi ropa hej!