måndag 23 januari 2012

Prioriteringar

Efter en snorig och hostig helg hoppar vi förskolan idag. Han är visserligen pigg (om är fortfarande tämligen snorig) och skulle säkert orka men vi spar oss till musikterapin i eftermiddag. Känns viktigt att lille E är i bästa möjliga form då.

tisdag 17 januari 2012

Musikterapipremiär

Igår var lille E på musikterapi för första gången. Metoden som kallas FMT (funktionsinriktad musikterapi) är ickeverbal och följer en tydlig struktur med specialkomponerade melodislingor. Den sägs hjälpa adepten att utveckla olika förmågor som till exempel minne och socialt samspel och kan användas vid många olika funktionsnedsättningar. Under ett par månader framöver är det lille E som är adepten. Spännande att se hur det utvecklar sig!

måndag 16 januari 2012

Njuter av tystnaden...

Lämnade lille E på förskolan för en timme sen. Lillan sover och jag har gjort en jättelååång "att-göra-lista" men kommer inte igång med sysslorna. Sitter här och njuter av tystnaden istället...

Lille E vaknade vid femsnåret i morse och väckte oss med ett tjut. Av glädje. Som om han ville att vi skulle veta att han var vaken nu och att det var dags att gå upp... Sen fortsatte han vara duktigt högljudd hela morgonen vilket i och för sig hör till vanligheterna nu för tiden. Men det glada humöret, glädjetjuten, byttes allt efter vad tiden gick till inte så glada tjut. Mer arga skrik. Och så småningom tårar när ytterkläderna skulle på. Inte förrän i bilen, när det gick upp för honom att vi var på väg till förskolan, kom det glada humöret tillbaka.

Hur som, det är ju kul att han tar ton. Men samtidigt frustrerande (inte minst för honom skulle jag tro, när vi inte förstår vad han menar och vill) och lite tröttsamt. Så nu tillåter jag mig att njuta av tystnaden och vilar öronen lite. Innan lillasyster vaknar och den här veckan rullar igång på riktigt.

onsdag 11 januari 2012

En ny aktivitet

Jullovet är som sagt slut och vårterminen är här, den nya väggalmanackan i köket börjar fyllas på med hämt- och lämningschema, träningsschema (nu är det skärpning för både mig och maken!),  bvc-besök och mammaträffar.  På fredag är det dags för fredagsgrupp på Regnbågen igen å snart trillar det väl in en och annan kallelse med landstingsloggan på...  och hinner de inte skicka ut kallelser så ringer de. Just ett sånt samtal fick vi idag. Lille E ska nämligen under våren få möjlighet att prova på en grej som vi tror och hoppas att han gillar; musikterapi!

måndag 9 januari 2012

Vardag igen

Tog en bloggpaus under julledigheten, dessa näst intill tre långa veckor som nu börjar gå mot sitt slut.  Imorgon är det förskola igen. Jag tror den här lille killen längtar...