fredag 24 februari 2012

Pigg igen

Det blev som jag hoppades, febern försvann lika fort som den kom och efter en dag hemma är lille E på förskolan igen. Känns bra inför den stundande helgen!

onsdag 22 februari 2012

Febrigt

Vi började nog tro att vi skulle klara oss ett tag till, att årets februari inte skulle bli någon klassisk "vabruari" för vår del...

Men så nu på eftermiddagen blev vår soliga lille kille trött och gnällig. Bara sådär. Ville inte äta, helst bara sova. Och det gör han nu, fast klockan inte ens är sju. Somnade på en endaste gång, med feber i kroppen. Hoppas, hoppas att det är högst tillfälligt och borta redan imorgon.

söndag 12 februari 2012

Nästan en repris

Söndagkväll igen och ännu en helg går mot sitt slut. Denna blev nästan en repris på den förra. Surdegsbrödsbak (inte jag - maken igen) och promenad till det närliggande externa köpcentret (lille E älskar ljudet av kundvagnshjul mot hårt stengolv... vrider nästan nacken ur led för att följa med blicken tills vagnen försvinner ur sikte). Men vi hoppade IKEA och bjöd på falukorv och makaroner här hemma istället - en annan favorit enligt lille E.

I fredags var vi på Regnbågen. Där åkte lille E "AKKA-platta"...  och han fattar nog inte riktigt vitsen, det vill säga att han åker framåt när han trycker på den stora gula knappen - det går nog för sakta. Det roliga, enligt E, är att trycka på knappen. Och släppa. Trycka - släppa - trycka... i en rasande takt. Det blir ett så härligt ljud då... hmm...inser att en film vore på sin plats här men det har jag ingen. Ni får hålla till godo med en bild.

söndag 5 februari 2012

Surdegsbröd och köttbullar

Helgen blev precis så bra som vi hoppades. Glada barn och någorlunda utvilade föräldrar. Surdegen blev till bröd (makens nya hobby!), rören i badrummet frös inte trots den stränga kylan, promenaden i samma kyla gjorde gott (trots skoskav...) och lille E har njutit av köttbullar på IKEA. Den lilla barnportionen med fem köttbullar är dock för liten. Hela åtta stycken slank ner utan problem!

fredag 3 februari 2012

Det är något med fredagar...

...även när man inte tillbringar hela veckan på jobbet. En slags förväntan... som om det ska hända något kul. Trots att vi, som för det mesta, inte har några planer alls den här helgen. (Hade dock långtgående planer på att bjuda några vänner på mat men usch vad dålig jag är på sånt... och nu är det redan fredag och alla andra har väl hela helgen uppbokad... eller?)

Inget speciellt på gång alltså... men ändå. Hela familjen samlad, helgfrukost och tid för fika flera gånger, kanske en långpromenad i vackert vinterväder, säkert lite skidor på TV... Bäst att fortsätta med tvätten, städet, plockandet nu så att jag slipper den biten imorgon. Det här kan bli en riktig slapparhelg! Hoppas det faller lille E i smaken...