måndag 28 januari 2013

Ny vecka igen.

Lillasyster är inskolad och gör sin första riktiga förskoledag imorgon. Assistenten introduceras ikväll. Våra husplaner smider vi på så fort vi har en liten ledig stund över och däremellan försöker vi hinna träna, städa, tvätta och inte minst sköta våra jobb. Det rullar på rätt bra och när lille E är på bästa humöret så är det helt ok.

I helgen var humöret just på topp. Det verkade som om lille E var lättad att han äntligen besegrat förkylningen. Han slapp näsduken och det eviga torkandet. Han sjöng mest hela tiden. Busade och skojade. Stunder att minnas när det inte känns lika bra, när det mest är gnäll och precis allt är fel.

Imorgon är det dags för musikterapi igen och då brukar det inte gnällas. En av veckans höjdpunkter om man får tro lille E!


onsdag 23 januari 2013

Nästa vecka

Vi har fått tag i en assistent och nästa vecka är dags för introduktion. Hoppas så att det funkar! Men vi behöver en till som kan hoppa in då och då (någon dag varannan helg, någon kväll i veckan). Bästa extrajobbet till en student! Tipsa om du känner någon som letar jobb!

tisdag 22 januari 2013

Sjukstuga

Det gick en vecka efter jullovet. Sen kom förkylningen. Först ut blev lille E som sedan avlöstes av lillasyster. Hosta, feber och snoriga näsor. Men nu har det vänt igen. Lille E är tillbaka på förskolan och lillasyster ska skolas in med start imorgon.

Och epilepsin. Den blir märkligt nog inte värre av hög feber. Skönt så. Däremot ökar antalet kramper under några dagar när förkylningen är på väg att släppa. Så brukar det vara. Och så är det nu med. Eller är det så att en relativt lugn period är över... att det är läge att vänja sig vid fler anfall igen?


måndag 14 januari 2013

En plats på samma förskola

Det är ganska så ont om förskoleplatser i vår stad. Men ganska så många barn. Särskilt i vårt område... någon sa att det föddes 30 barn under förra året, bara på vår gata och nästa. Nästan ett i varje hus... Men förskolan som skulle vara på gång är inte klar. Inte ens påbörjad.

Vi fick till slut erbjudande om plats på andra sidan stan men tackade nej, det skulle bara bli ett evigt skjutsande. Istället hoppades vi på en plats på lille E´s förskola. Den är ganska stor och har "vanliga" avdelningar också. Och i fredags fick vi besked, lilla A får börja där. Redan nästa vecka faktiskt. Skönt när det ordnar sig!

onsdag 9 januari 2013

Tillbaka på förskolan idag

Han blev visst lite ledsen när han lämnades i morse. Inte så konstigt kanske efter nästan tre veckor hemma. Men snart är det dags för mig och lillasyster att hämta vår lille E. Hoppas och tror att tårarna snabbt slutade rinna och att han har haft en bra dag.

Å jag tycker som alltid att det är skönt att komma in i vardagsrutinen igen! Hela långa våren ligger framför och jag tror att den kan bli riktigt bra, känner mig fortfarande lite nyårstaggad. Nytt år, nya möjligheter ni vet...

söndag 6 januari 2013

Gott nytt!

Så har det gamla året tagit slut och vi får önska god fortsättning på det nya. 2013.

Året som gått har på det stora hela varit ett bra år. Lille E har utvecklats en hel del. På sitt sätt. Samtidigt kan det ibland kännas som om det inte hänt någonting. Han behöver ju trots allt fortfarande hjälp med allt. Och även om han förstår mer och mer av vad vi säger så förstår vi sannerligen inte alltid vad han menar och vad han vill. Mycket frustration för både honom och för oss. Vårt fokus på kommunikation känns på så sätt helt rätt men det är ack så tidskrävande... och när tiden (och orken) inte räcker till finns det dåliga samvetet där och flåsar en i nacken. Och gör en ännu tröttare...

Förhoppningsvis kan ett gäng assistanstimmar vara en hjälp på vägen. För nu har vi äntligen fått beslutet. Nu ska vi bara hitta ett par bra assistenter. Och det är lättare sagt än gjort! Så ni läsare (om jag nu har några kvar efter skrivkrampen...) som känner oss, vet ni någon som är ute efter ett extrajobb (em/kväll vardagar och helger) så tipsa dem/hör av er till oss så berättar vi mer!