söndag 30 januari 2011

Den här helgen...

... började redan i fredags. Och som oftast när det är jämn vecka inleds helgen med fredagsgrupp på Regnbågens kortis med habiliteringen. Den här gången var vi med alla tre. Efter sångsamlingen, när man får välja fritt bland olika aktiviteter, blev det bad för lille E. Mysigt! Och efter badet gungan. Nästan ännu bättre!

Under fikastunden fick vi föräldrar information om kommunens kortidsboende och annan avlösarservice. Det har vi visserligen fått förr (på fredagsgruppen förra våren) men nya frågor dyker upp allt eftersom tiden går... Och även om just kortis inte känns aktuellt än så ligger det säkert närmare i tid nu än för ett år sen.
Igår fortsatte helgen med långbesök av kusin V. Medan pappa, mormor och morfar hjälpte kusinens föräldrar med flytt till nya huset hade vi kafferep här hemma. Som alltid när kusin V är här. V dukade upp koppar och fat, hällde upp "kaffe" och "mjölk" och lille E rev ner allt från bordet och jag medlade... var på V ställde upp allt igen, gång på gång längre och längre bort från E... Sen lyssnade vi på musik. Och åt lunch. Och lekte lite till. Kusin V sov en bra stund och lille E sov inte alls...
...inte förrän till kvällen när jag och mannen, inspirerade av syrrans bygge, satt och pratade hus. Drömde oss bort. Tittade på min senaste skiss av drömhuset. Anpassat efter lille E´s alla behov och våra. Tänk om... en dag kanske... Men så landade vi igen. I verkligheten. Vi har ett hus. Det funkar. Nu iallafall. Vi orkar bära lille E upp och ner för trappan ett tag till...
Idag var det vår tur att åka till kusinen. Fira hans tvåårsdag och äta tårta. Kafferep på riktigt! Då åkte inga koppar och fat i golvet. Men en massa tårta slank ner i lille E´s mage. Så gott!

Inga kommentarer: