söndag 20 september 2009

Ännu en vecka till ända...

Jobb och blogg är svårt att kombinera. Tiden räcker inte till som jag vill men här kommer ett försök till sammanfattning av veckan som gått.

Det började lite hostigt och har fortsatt så även om det blivit bättre för var dag som gått... istället har det rosslats en hel del nu mot slutet. Så brukar det vara för lille E... lite långdraget. Men vi har kunnat njuta av det fina vädret, gått promenader, suttit på altanen och fikat och E har sovit middag ute. När han nu velat sova... Sömnen har varit lite ojämn den här veckan och det är vi inte vana vid. Kanske en ny vana...

I fredags var E och hans pappa på fredagsgrupp. Samlingen är ett samarbete mellan habiliteringen och kommunen och hålls på ett kortidsboende här i stan. Ett tiotal barn i förskolålder med föräldrar eller assistenter träffas ett par gånger i månaden för att sjunga tillsammans och prova på olika aktiviteter. Och fika förstås.

Lille E provade en jättebra gunga och sen fick han sitta lite vid datorn. Det trodde nog pappa att han var lite för liten för men han tryckte duktigt på rätt knapp så nu ska vi skicka efter "spelet" och "knappen" från datateket.

Idag har vår annars så nöjda lille kille visat prov på att han minsann kan skrika och vara arg. Det började på stan, inne på H&M när pappa var i provhytten. Helt plötsligt började E gallskrika. Otröstligt. Vi tog oss ut och en bit bort från alla butiker, hittade en parkbänk och försökte få E att lugna sig. Efter lite dricka var han sig själv igen. Det var han inte när han skrek... han såg så rädd ut och vi funderade på om det någon ny typ av epilepsianfall kanske... Senare på eftermiddagen blev han plötsligt jätteledsen igen och ingenting hjälpte till en början... men nu såg han inte så rädd ut, snarare arg. Till slut lugnade han sig... rapade och fes och gjorde ett stort kalas i blöjan. Ont i magen kanske?

Nu sover han gott i sin säng och jag funderar på att göra det samma. Snart en ny vecka!

Inga kommentarer: