lördag 28 november 2009

Ni kanske undrar hur det gått?

Operationen blev av. Men det var osäkert in i det längsta.

När vi kom till sjukhuset i tisdags för inskrivning fick vi ganska snart träffa avdelningsläkaren som meddelade att läget var osäkert. Fortfarande platsbrist. Istället för att få ett rum fick vi sätta oss att vänta på kirurgen. Och när han väl kom var det för att berätta att det såg ut att finnas plats på intensiven till onsdagen men om vi ville ha en senare tid så fick vi... eller så kunde vi köra på som om det hela skulle bli av och sen kanske blåsa av det på onsdagmorgon som veckan innan. Vi valde att köra... vi var ju ändå där. Och operation blev det. Som sagt.

Onsdagen flöt på långt mycket bättre än vad vi vågat tro. Den kändes inte alls så lång. Inte förrän framåt fem på eftermiddagen började den mer rastlösa väntan... och några timmar senare fick vi äntligen träffa vår lille E igen. Lille trötte E... sov men andades själv och hade bra värden.

Efter lunch i torsdags flyttade vi från centralintensiven till neurointensiven. Och där är vi kvar än. E fick feber, var lite rosslig. Förhöjd sänka. En lungröntgen som inte visade någonting gjordes igår men febern ville inte ge sig och antibiotika sattes in för säkerhets skull. Imorse var sänkan lägre och febern har sedan sjunkit under eftermiddagen. Hoppas, hoppas det har vänt nu. Att lille E blir piggare.

Och kramperna. Jo, de finns där. Redan första dagen gjorde E misstänkta ögonrörelser... episoder som sedan blivit längre och längre. Och i eftermiddags kom ett riktigt anfall. Och senare ännu ett. Men än kan man varken säga bu eller bä... framtiden får utvisa.

Till sist (innan jag somnar...) vill jag tacka för alla fina kommentarer, sms och mail. Att veta att vi finns i era tankar betyder så mycket!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack att du skrev, hoppas på bra dagar framöver och att Lille E's feber försvinner helt så att ni får adventsmysa lite! /G

Honungspojkens mamma sa...

Å! Vad glad jag blev när jag såg ditt inlägg! Jag har tänkt på er så mycket. Vad underbart skönt att operationen är gjord nu, äntligen! Tänk!

Hoppas att febern inte kommer tillbaka, och vad skönt att de satte in antibiotika för säkerhets skull.

En stor kram till er i natten från oss!

Skalmans mamma sa...

Så skönt att få en uppdatering. Har kikat in här varje dag och undrat hur ni har det. Hoppas att E snart mår bättre så att ni kan mysa lite tillsammans!
Kram

Vilmer och hans familj sa...

Har tänkt på er. Jättetråkigt med anfallen. Vad har läkarna för förväntningar på operationen ? Kan den göra att anfallen lägger sig med tiden ? Hoppas att lille E repar sig snabbt efter OP.
Kramar

Anonym sa...

Jag har undrat så hur det gått för er. Hoppas så innerligt att kramperna kommer gå över så småningom! Stor kram på er! /Linda

mamma till lille e sa...

Vilmer och hans familj, läkarna har sagt att de inte vet hur det blir med kramperna, att det kan bli mycket bättre men inte alls säkert. För även om det ser ut som om alla anfall startar i den missbildade delen av hjärnan så kanske det finns andra skadade (men mindre och inte upptäckta) delar som får/tar chansen att "spraka" när den nu dominerande härden är borta. Till exempel... Vi får vänta och se. Och hoppas!