söndag 6 mars 2011

Glasögonproblem

Lille E har ett par glasögon. Eller han har faktiskt två par. Båda har fel styrka och inga av dem är särskilt välanvända (ja, de hade ju rätt styrka när han fick dem men synen förändras fort när man är liten. Lille E´s har blivit bättre och bättre.) Nu har vi ett nytt recept (sen innan jul, jag vet... allt händer inte så snabbt här) och för en tid sen föreslog synpedagogen att vi skulle försöka använda glasögon utomhus, när lille E har vantar på sig och därför inte kan slita av sig dem på en gång. Smart.

Så för en vecka sen lite drygt tittade vi ut ett par glasögon som skulle kunna passa och så långt var lille E med på noterna. När optikern sedan skulle markera var centrum på glaset skulle sitta utifrån E´s ögon ville han inte vara med längre... han skrek och skrek. Och blundade. Vi fick med oss bågarna hem för att försöka markera... men han skriker och blundar. Vill inte.
Igår lämnade jag tillbaka bågarna och hos optikern finns nu en halvfärdig beställning... nytt försök om några veckor. Känner mig inte så hoppfull...

Inga kommentarer: