torsdag 1 oktober 2009

Röntgen avklarad

Allt gick bra idag och lille E är hemma igen efter 1 1/2 dygn på sjukhuset. Redan igår eftermiddag var det inskrivning, provtagning och narkosbedömning. Jag jobbade men anslöt på kvällen och hann (trots försende tåg) gosa lite med lille E innan han somnade för natten. Efter ett par timmar åkte jag hem (makens tur att sova på sjukhus) men var på plats igen strax efter sju i morse och hittade till min förvåning mina båda E fortfarande sovandes... Men så hade de ju varit vakna några gånger under natten för ett sista mål välling innan fastan och ytterligare provtagning.

Lille E vaknade efter ett tag och var på sitt vanliga lite gnälliga morgonhumör. Å inte blev det bättre av ytterligare ett stick i stortån och lite pysslande med infarten som satt på den andra foten. Gnället övergick i gallskrik. Sen grät han otröstligt hela vägen från vårdavdelningen till röntgen och slutade inte förrän han somnade av narkosen. Vi visste av erfarenhet att sövandet går snabbt men nu när han skrek blev det så mycket mer påtagligt än förra gången då han var tyst...

Efter en knapp timme fick vi komma in igen för att vänta på uppvaknandet och sen bar det av till avdelningen igen. Lille E drack och kissade precis som han skulle och vi började se fram emot att bli utskrivna... fast någon större brådska hade vi inte eftersom vi skulle på ett sedan länge inplanerat läkarbesök på mottagningen under eftermiddagen. Men det är bra tråkigt att sitta på sjukhus och vänta oavsett... Hur som, tiden gick och vid femtiden satte vi oss i bilen och åkte hem. Trötta men glada över att vara hemma igen... ett enda dygn känns ibland så mycket längre.

2 kommentarer:

Vilmer och hans familj sa...

Hej söte lille E,
Det tar så mycket kraft och energi att vara på sjukhuset. Och det är så många känslor i väggarna där.
Fasar för att vår lille kompis ska behöva sövas, känns så läskigt.
Hoppas ni får vila ut lite hemma.
En award finns till er finns att hämta på vår sida :)
Kramar

Anonym sa...

Skönt att allt gick bra och att lille E höll sig frisk! Hoppas på positiva besked nu ang operationen!
/Erika