lördag 3 oktober 2009

Syncentral och snudd på isolering

I onsdags förmiddag, innan det var dags för inskrivning på sjukhuset, var hela familjen på syncentralen. Där träffade vi en trevlig (men kanske lite övertydlig) synpedagog. Hon hade en härligt positiv inställning och menade att nu ska vi hjälpa lille E allt det bara går så att hans syn kan utvecklas så mycket som möjligt! Starka färger, kontraster, glitter och inte minst; berätta för E om allt, hela tiden. Inget nytt men nog så viktigt att påminnas om. Med oss hem fick vi en påse (svart-vit-randig så klart!) med några bra leksaker i och en rätt ful lampa. Nu är det dags att på allvar göra i ordning lille E:s rum... Ska bara...

Efter röntgen i torsdags träffade vi E:s nya neurolog för första gången. Det blev en bra diskussion om framför allt den kommande operationen. När den kan bli av (nu siktar de på början av november), hur lång tid den kommer ta (en hel dag...), vilka risker som finns (blödingar, infektioner...), hur lång sjukhusvistelse efteråt (minst 2 veckor)...

Det känns naturligtvis inte rakt igenom underbart. Inte alls. Det här är ingenting vi någonsin önskat att vi skulle behöva gå igenom. Livet skulle inte bli så här men nu är det så här och... Vi måste ge E den här chansen.

Tredje gången gillt. Hur undviker vi ännu en förkylning? Vi gör det vi kan. Tvättar, spritar, undviker sjuka människor och nu även på doktorns inrådan aktiviteter med andra barn. Sjukgymnast och andra enskilda habiliteringsbesök är okej men badgruppen och fredagsgruppen hoppar vi över tills vidare.

5 kommentarer:

Honungspojkens mamma sa...

Vad spännande med syngrejer ;o)

Nu håller vi tummarna att förkylningarna håller sig långt borta från lille E! Tredje gången gillt!

Kram

Skalmans mamma sa...

Håller tummarna att det blir op den här gången! Inte lätt att undvika infektioner den här tiden på året...

Här kör vi också med svart-vitt och glitter =).
Kram

Vilmer och hans familj sa...

Jag har inte följt bloggen från början och det står förvisso säkert att läsa någonstans.
Ska lille E genomgå epelepsikirurgi ?
Kramar från oss

mamma till lille e sa...

Ja, håll alla tummar ni kan!

Vilmer m familj; det stämmer att det är ep-kirurgi som är på gång. EEG visar att alla anfall startar i det missbildade området av hjärnan och förhoppningen är att kunna mildra epilepsin rejält genom att ta bort missbildningen. Och därmed hjälpa utvecklingen på traven. För nu står det still.

Kramar till er alla

Vilmer och hans familj sa...

Hoppas hoppas på operationen på alla sätt och vis... Kramar från oss